Кримінал

На Чернігівщині браконьєр наловив сітками риби на понад 70 тисяч

13 квітня 2023 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області та Чернігівського прикордонного загону на водоймах Новгород-Сіверського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Смячка, поблизу с. Смяч Новгород-Сіверської громади житель с. Внутрішній Бір, в період нересту ловив рибу за допомогою 2 од заборонених знарядь лову — сіток поріжних, загальною довжиною понад 70 метрів. В протизаконний спосіб порушник добув майже 10 кг риби: карась сріблястий — 44 екз. та 1 екз. окуня. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 72 726 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 квітня 2023 року на території Чернігівської області встановлено весняно-літню заборону на вилов водних біоресурсів. З більш детальною інформацією можна ознайомилися за посиланням. З 1 грудня 2022 року на території області діє заборона на лов раків, подробиці за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button