Кримінал

На Чернігівщині чоловік незаконно нарубав дерев на суму понад мільйон гривень

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м.Городня Чернігівської області у вчиненні незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що спричинила тяжкі наслідки (ч.4 ст.246 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2023 року чоловік з метою особистого збагачення, знаходячись в захисному лісі, а саме полезахисній лісовій смузі неподалік с.Пекурівка Чернігівського району Чернігівської області, керуючи діями лісоруба та тракториста, які були необізнані про незаконність порубки дерев, з використанням двох ланцюгових пил  та трактора, без передбаченого законом дозволу, не маючи лісорубного квитка (ордеру), здійснив незаконну порубку 3 сироростучих дерев породи «дуб звичайний», 1 сухостійне дерево породи «дуб звичайний», 12 сироростучих дерев породи «осика» та 82 сироростучих дерев породи «береза звичайна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдобанкір заволодів коштами чернігівки у сумі 73 тисячі гривень

Вказаними діями підозрюваним заподіяно шкоду довкіллю і охоронюваним законом державним інтересам на загальну суму понад 1 млн. 200 тис. грн.

Довідково: санкція ч.4 ст.246 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button