Кримінал

На Чернігівщині чоловік перерахував гроші шахраю за генератор

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.

Вчора до поліції звернувся 51-річний мешканець Чернігівського району. В Інтернеті чоловік знайшов оголошення про продаж генератора за привабливою ціною.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Продавець попросив перерахувати на банківський рахунок гроші за товар. Потерпілий погодився і відправив незнайомцю 19 тисяч гривень. Після цього зв’язок із продавцем обірвався.

Того ж дня 58-річна мешканка Чернігівка на сайті безкоштовних оголошень розмістила пропозицію з продажу взуття. З нею зв’язався покупець і в месенджері відправив їй посилання під виглядом реєстрації в сервісі «доставка». Перейшовши за посиланням, заявниця ввела секретні дані своєї банківської картки, після чого з її рахунку зникло майже 30 тисяч гривень.

В обох випадках потерпілі звернулися по допомогу до поліції. Нині поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій у рамках розслідування відкритих за обома вказаними фактами кримінальних проваджень.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. По телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button