Кримінал

На Чернігівщині чоловік викрав елітну автівку і відправився у подорож

Прилуцькою окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з 22 –ї години 19.11.2021 по 07 – годину 20.11.2021, мешканець м. Кременець, Тернопільської області, за попередньою змовою з невстановленими особами, перебуваючи в смт Талалаївка, Прилуцького району, незаконно заволоділи автомобілем марки ToyotaLandCruiserPrado 150, вартістю 1200000 грн., що належав місцевому жителю, після чого запустивши двигун автомобіля вирушили ним до Рівненської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині колишній голова РДА привласнив бюджетні кошти

В подальшому на 322 кілометрі автодороги Київ-Чоп даний автомобіль був зупинений працівниками поліції а зловмисника затримано.

Завдяки принципової позиції сторони обвинувачення, в сукупності зібрано доказів, правопорушнику 22.11.2021 повідомлено про підозру за ч. 3  ст. 289 КК України та ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 23.11.2021 обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково:

Згідно ч.3 ст.289 КК України незаконне заволодіння транспортним засобомвартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів за попередньою змовою групою осіб, — карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

 Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прилуцька окружна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button