Кримінал

На Чернігівщині чоловіка засуджено за домашнє насильство

Прокурором у суді доведено провину жителя одного із сіл Варвинського району, який умисно систематично вчиняв психологічне насильство щодо особи, з якою перебував у близьких відносинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція щодня складає в середньому шість протоколів про домашнє насильство

Так, в травні 2020 року місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, будучи неодноразово попередньо притягнутим до адміністративної відповідальності за  вчинення домашнього насильства щодо потерпілої за ст.173-2 КУпАП, вчинив дії  психологічного насильства щодо своєї падчерки, що виразилося у словесних образах нецензурними словами, погрозах фізичною розправою, приниженнях та залякуванні, внаслідок чого потерпіла зазнала психологічних страждань та погіршення якості життя.

Під час судового розгляду прокурором доведено пред’явлене особі обвинувачення у повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За час карантину кількість звернень про домашнє насильство в області зросла втричі

24 червня 2020 року вироком Варвинського районного суду Чернігівської області  особу визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого  ст. 126-1 КК України та призначено покарання у виді 150 годин громадських робіт.

Вирок законної сили не набрав. Упродовж 30 днів з моменту його проголошення сторонни мають право подати апеляційні скарги до Чернігівського апеляційного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button