Кримінал

На Чернігівщині депутат два роки привласнював дитячу гуманітарку

Депутат районної ради Чернігівської області протягом 2014 — 2015 років незаконно привласнював гуманітарну допомогу, одержану від релігійних організацій. За це поліція Чернігівщини й вручила йому повідомлення про підозру у вчиненні злочину.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Одяг, матраци, взуття, посуд, білизна, сумки, велосипеди, дитячі коляски та іграшки ввозилися в Україну з Німеччини для дітей із малозабезпечених родин і багатодітних сімей, але депутат забирав усе собі.

Він заповнював наявні в нього бланки довіреностей типової форми з відтисками печаток і штампів місцевої сільської ради. У довіреності він вносив відомості про свої анкетні та паспортні дані як особи, що уповноважена сільрадою на отримання гуманітарної допомоги від вказаної релігійної організації, та власноруч ставив підписи в довіреності від імені сільського голови та головного бухгалтера.

Зловмисник після одержання гуманітарної допомоги дітям її, певна річ, не роздавав, а складав у шкільному спортзалі, та надалі розпоряджався нею на власний розсуд.

Цинічність злочину полягає в тому, що, будучи депутатом, він працював на керівній посаді в школі, учням якої і призначалася привласнена ним гуманітарна допомога.

Вказаними діями депутат завдав матеріальної шкоди сільській раді на загальну суму 77 тисяч гривень, а діти так і залишились без будь-якої підтримки.

За даним фактом прокурором Чернігівської області депутату Талалаївської районної ради повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частинами 1, 2 статті 190 (шахрайство), частинами 1, 3, 4 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

На сьогодні вирішується питання щодо накладення арештів на майно, яке перебуває у власності фігуранта, з метою відшкодування завданих збитків.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

 

Ще статті по темі

Back to top button