Кримінал

На Чернігівщині ділянки прибережної захисної смуги незаконно відали у приватну власність

Новгород – Сіверською окружною прокуратурою до районного суду подано позов про скасування рішень органу місцевого самоврядування та усунення перешкод у користуванні законним власником землями прибережної захисної смуги.

Новгород – Сіверською окружною прокуратурою в ході реалізації представницьких повноважень встановлено, що Коропська селищна рада своїми рішеннями передала з комунальної у приватну власність громадян 4 земельні ділянки загальною площею майже 8 га. До складу цих земель увійшли землі прибережної захисної смуги площею 3,8 га, користування якими селищна рада обмежила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водія, що вчинив смертельну ДТП на Чернігівщині, залишили під вартою

Однак, в подальшому зазначені ділянки, на підставі договорів купівлі – продажу, були відчужені на користь однієї приватної особи та нею прибережна захисна смуга виділена в дві окремі ділянки, яким присвоєно кадастрові номери.

Таким чином, з комунальної власності, в порушення вимог Земельного кодексу України, вибули землі, які не можуть перебувати у приватній власності та мають бути повернуті Коропській селищній об’єднаній територіальної громаді, як законному розпоряднику земель даної категорії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button