Кримінал

На Чернігівщині директор підрядної організації зі спільниками заволоділи понад 2 млн грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури Чернігівської області повідомлено про підозру директору підрядної організації та його трьом спільникам у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою та у видачі завідомо неправдивих офіційних документів службовою особою (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, директор приватного підприємства разом із підлеглим працівником і двома інженерами Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, неналежно виконуючи умови договору підряду, шляхом завищення вартості виконаних будівельних робіт, неналежного виконання та невиконання окремих видів робіт, заволоділи бюджетними коштами у ході реконструкції приймально-діагностичного відділення закладу охорони здоровʼя на території Новгород-Сіверського району та капітального ремонту стадіону в м. Борзна Ніжинського району.

При цьому зловмисники зазначали недостовірні відомості в актах приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів та якості, а також у довідках про вартість виконання робіт і витрати. Унаслідок протиправних дій учасники організованої злочинної групи заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 2 млн грн. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Також вживаються заходи щодо встановлення інших посадових осіб, причетних до функціонування організованої злочинної групи. Досудове розслідування здійснюється слідчими Новгород-Сіверського РВП ГУНП у Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще статті по темі

Back to top button