Кримінал

На Чернігівщині діятиме заборона на вилов риби в зимувальних ямах

З першого листопада у водоймах Чернігівщини заборонено осінньо-зимовий лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Така риболовля не дозволятиметься до початку весняно-літньої нерестової заборони, в деяких місцях – до закінчення зимового періоду.

Відповідний наказ видало Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Чернігівській області 20 жовтня поточного року № 95-од.

Про це повідомляють у департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської обласної військової адміністрації.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Про виявлені порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів слід повідомити на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 (телефон Держрибагентства — 0 (800) 50-52-50).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 серпня 2022 року на Чернігівщині починається заборона на вилов раків

Довідково. З настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, що впливають на поведінку водних біоресурсів. У риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та пливе до зимувальних ям.

Зимувальні ями – це глибокі місця у водоймі, де немає активної течії. Температура там може сягати чотирьох градусів тепла. Глибина таких ям щонайменше два метри. Їхнє розташування визначають працівники рибоохорони й попереджують про це рибалок. Коли температура води перевищує 8 градусів, риба виходить зі сплячки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button