Кримінал

На Чернігівщині двоє людей стали жертвами шахраїв в інтернеті

Протягом вихідних поліція Прилуцького району отримала два звернення від місцевих мешканців, які постраждали внаслідок шахрайських дій. Двоє потерпілих знехтували правилами безпечних покупок в інтернеті та втратили сумарно 21 тисячу гривень. Про це повідомляють у поліції Прилуцького району.

6 серпня 39-річний мешканець Прилук повідомив поліцейським, що перерахував незнайомцю 19 000 гривень як попередню оплату за придбання мопеда. У результаті товару потерпілий так і не отримав, а недобросовісний продавець після надходження до нього коштів припинив відповідати на спроби зв’язатися з ним.

Інша потерпіла, 31-річна прилучанка, намагалася придбати через інтернет садову гойдалку. Вона відшукала оголошення про продаж потрібного товару й обговорила з продавцем всі подробиці угоди. Але головною умовою покупки була часткова оплата товару. Жінка перерахувала незнайомцю завдаток у сумі 2000 гривень. Після цього продавець заблокував сторінку жінки та перестав виходити на зв’язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіла отримати «грошову допомогу» в Інтернеті, натомість втратила 12 тисяч гривень: жителька Чернігівщини потрапила на гачок шахраїв

За обома фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження. Тривають слідчо-розшукові дії.
Поліція закликає громадян уникати покупок на сумнівних сайтах і користуватися послугою післяплати, це допоможе вам зберегти гроші.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button