Кримінал

На Чернігівщині ексначальника відділу освіти та керівника підрядної організації засуджено за заволодіння бюджетними коштами

Колишнього начальника відділу освіти РДА та керівника підрядної організації засуджено за заволодіння бюджетними коштами.

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Новозаводський районний суд м. Чернігова визнав винними колишнього начальника відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій Чернігівської області та керівника підрядної організації у заволодінні бюджетними коштами шляхом службового підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.
Прокурором доведено, що керівник місцевої підрядної організації за попередньою змовою з вищевказаним посадовцем у лютому 2018 року, зловживаючи своїм службовим становищем, підробив офіційні документи у процесі виконання ремонтних робіт покрівлі школи та заволодів державними коштами у розмірі 108 тис. грн.

За результатами розгляду вироком суду керівнику підрядної організації та колишньому посадовцю призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки. Також стягнуто на користь держави суму незаконно отриманих грошових коштів.
На цей час вирок законної сили не набрав.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button