Кримінал

На Чернігівщині квартирант 11 разів обікрав орендований будинок

Коли до Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області із заявою про крадіжку речей з будинку її 79-річної матері звернулася жителька Прилуцького району, ніхто тоді навіть не здогадувався, що злодієм виявиться бабусин квартирант.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів дільничними офіцерами поліції було встановлено, що 41-річний орендар бабусиного будинку, раніше судимий за крадіжки, попросившись на квартиру, тихцем став виносити з будинку речі та продавати їх. Старенька не одразу помітила пропажу, але й помітивши, квартиранта не запідозрила. І лише приїзд доньки та її звернення до поліції перервали цю серію зникнень.

Під час подальшої перевірки та спілкування з поліцейськими було з’ясовано, що зловживаючи довірою потерпілої, чоловік скоїв одинадцять крадіжок. Не гребував нічим, шляхом вільного доступу викрадав майже все, що потрапляло під руку — від інвентарю, до сантехніки, завдавши потерпілій матеріальних збитків на 10 тисяч гривень.

Чоловік зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення щодо скоєння даних крадіжок, які вчиняв з червня по липень. Викрадені речі одразу ж продавав, а гроші витрачав на власні потреби.

За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button