Кримінал

На Чернігівщині мати незаконно хотіла вивезти дитину за кордон

Через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Славутич», на автомобілі Ніссан вчора, 2 вересня, виїжджали з України, в якості пасажирів, мати з двома дітьми, один з яких неповнолітній хлопчик.

Про це ЧЕline повідомив помічник начальника Чернігівського прикордонного загону — начальник прес-служби підполковник Олександр Дудко

Під час паспортного контролю у прикордонного наряду виникли сумніви, щодо дійсності виданої приватним нотаріусом на Чернігівщині нотаріально засвідченої згоди батька для виїзду дитини за кордон.

В результаті перевірки встановлено, що в той же день мати з дітьми вже намагалася виїхати з України через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Нові Яриловичі», при цьому не маючи на руках жодної довіреності. Мало того, на момент «видачі довіреності» батько неповнолітньої дитини вже тривалий час знаходився за кордоном, а сам бланк згоди виявився відсутнім в «Єдиному реєстрі спеціальних бланків».

В результаті неповнолітньому громадянину України, у зв’язку із відсутністю згоди батька, у виїзді за кордон відмовлено.

В діях же матері вбачаються ознаки злочину передбаченого статтею 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» Кримінального Кодексу України, про що інформовано Чернігівське відділення ГУНП в Чернігівській області.



Ще статті по темі

Back to top button