Кримінал

На Чернігівщині міськрада не вжила заходів до прийняття в комунальну власність гідроспоруди

Рішенням Семенівського районного суду 28.03.2023 задоволено заяву Новгород-Сіверської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Семенівської міської ради про передачу до комунальної власності територіальної громади комплексу гідротехнічних споруд на річці Стратива у с. Янжулівка Новгород-Сіверського району вартістю понад 5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині браконьєри наловили риби майже на 55 тисяч гривень

Як свідчать результати представницької діяльності органів прокуратури, органи місцевого самоврядування нерідко не вживають своєчасних та ефективних заходів для визнання комунальною власністю безхазяйних об’єктів нерухомості, внаслідок чого створюються передумови до їх безоплатного використання суб’єктами господарювання з метою отримання прибутку. Особливу небезпеку становлять випадки неналежної експлуатації та руйнування безхазяйних гідротехнічних споруд, які згідно з ч. 1 ст. 1 Закону України «Про аквакультуру» належать до об’єктів, призначених для управління водним ресурсами та збереження запасу води, в тому числі і питної.

Надавши належну оцінку доводам щодо необхідності передачі комплексу гідротехнічних споруд у комунальну власність Семенівської міської ради, суд задовольнив заяву прокурора у повному обсязі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button