Кримінал

На Чернігівщині нетверезий водій пропонував хабар поліцейським

22 січня на лінію «102» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в Куликівській громаді. Водій не вибрав безпечної швидкості руху на заокругленні дороги та не впорався з керуванням. В результаті автівка здійснила наїзд на електроопору з подальшим зіткненням з приватним господарським приміщенням.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

На місце події прибув наряд відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції для оформлення матеріалів ДТП. Під час спілкування з водієм інспектори помітили, що у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. У ході медичного освідування водія рівень алкоголю в його крові становив 1,35 проміле.

Щоб уникнути відповідальності, водій запропонував правоохоронцям 20 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині троє чоловіків незаконно пиляли дерева (Фото)

Поліцейські відмовились від пропозиції чоловіка та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Вони одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції. Подія фіксувалась на бодікамеру.

Слідчий Чернігівського райуправління поліції розпочав кримінальне провадження з ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали:

за керування транспортним засобом особою, що перебуває у стані сп’яніння (ч. 1 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення);

за порушення Правил дорожнього руху, що призвело до ДТП (ст. 124 КУпАП);

за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами (ч.1 ст. 126 КУпАП).

Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, що у Чернігові затримали двох рибалок-порушників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button