Кримінал

На Чернігівщині пʼяний водій хотів дати хабара поліцейським

На вихідних прилуцькі поліцейські викрили 36-річного кермувальника легковика, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським «відкупитися» від відповідальності за 15 тисяч гривень. Про це повідомляють у поліції Прилуцького району.

Поліцейські групи реагування патрульної поліції Прилуцького райвідділу запропонували водієві пройти освідування на стан спʼяніння, від чого чоловік категорично відмовився. Під час складання адмінматеріалів, щоб уникнути відповідальності, керманич неодноразово пропонував правоохоронцям гроші. Подію фіксувала бодікамера.

За цим фактом слідчий під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Тож чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальності.

Ще статті по темі

Back to top button