Кримінал

На Чернігівщині поліцейські ліквідували понад 300 наркомістких рослин

Під час обшуку в будинку та на присадибній ділянці у мешканки райцентру дільничні офіцери, патрульні та дізнавачі Новгород-Сіверського районного відділу поліції виявили 330 кущів культивованого маку.

Присадибна територія навколо будинку цієї жінки обнесена високим парканом. Власниця землі вирощувала наркомісткі рослини серед городини, регулярно обробляла та поливала їх. Дії господині суперечать законодавству, адже в Україні культивація маку дозволена лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію.

Поліцейські вилучили рослини та направили їх на експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські затримали раніше судимого мешканця Ніжина за підозрою у торгівлі зброєю (Фото)

Дізнавач Новгород-Сіверського райвідділу поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України — посів або вирощування снотворного маку.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8500 гривень, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

Поліція звертається до громадян з проханням: усім, кому відома будь-яка інформація щодо незаконних посівів наркомістких рослин, повідомляти за номером телефону «102».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button