Кримінал

На Чернігівщині поліцейські оголосили підозру автору схеми легалізації незаконно добутого лісу (Фото)

Слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області, встановили причетність директора приватного підприємства до систематичної переробки сировини, добутої злочинним шляхом, з подальшою її легалізацією за фальшивими документами та збутом продукції за кордон.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

В ході досудового розслідування слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області встановили, що керівник та одноосібний власник підприємства створив та впродовж року експлуатував схему збагачення на переробці та збуті незаконно добутої деревини.

Зокрема, підозрюваний комерсант отримав загалом понад 600 кубометрів лісоматеріалів круглих сосни, щодо яких фактичні обставини свідчать про їх незаконне походження. Водночас фігурант забезпечив документальне «прикриття» таких операцій, добувши комплекти підроблених документів на кожну партію деревини. З цих фальшивок випливало, нібито підприємство-переробник послідовно придбало лісоматеріали у низки фізичних осіб-підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські поліцейські вилучили у мешканця району незаконну зброю та набої (Фото)

Надалі зловмисник розпиляв незаконно добуту сировину на пиломатеріал сосновий. Супроводжуючи кожну з партій продукції пакетом підроблених документів на сировину та долучивши документи, видані його власним підприємством як переробником, фігурант отримав у офіційних органах відповідні сертифікати. Вони засвідчували нібито законне походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

Готову продукцію зловмисник встиг експортувати на адреси низки компаній з Республіки Молдова та Китаю.

За сукупністю встановлених досудовим розслідування відомостей про незаконну діяльність фігуранта слідчий поліції за погодженням з прокурором Чернігівської обласної прокуратури повідомив директору комерційного товариства про підозру у:

— використанні завідомо підроблених документів (ч. 4 статті 358 Кримінального кодексу України);

— легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 статті 209 Кримінального кодексу України).

За тяжчою зі статей, зловмиснику загрожує від трьох до шести років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button