Кримінал

На Чернігівщині поліцейські оперативно розшукали викрадений автомобіль та затримали зловмисника

Декілька годин знадобилося оперативникам прилуцької поліції на встановлення і затримання підозрюваного в незаконному заволодінні легковиком. Транспортний засіб зловмисник покинув на околиці міста. Тепер чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.

Вчора, 16 березня, до Прилуцького районного відділу поліції звернувся місцевий мешканець з повідомленням про угон його автомобіля. Власник легковика «Рeugeot partner» увечері залишив автівку у дворі багатоповерхового будинку, а вранці не знайшов машину там, де вона була припаркована.

На місце пригоди одразу прибула слідчо-оперативна група Прилуцького району відділу поліції. На розшук транспортного засобу був орієнтований майже весь особовий склад підрозділу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруївся наркотиками: десятикласник з Чернігова потрапив у реанімацію

Поліцейські опитали мешканців будинку, встановили можливих свідків. Оперативники переглянули відео з камер спостереження, наявних неподалік місця викрадення автомобіля. У підсумку правоохоронці встановили напрямок руху угонщиків.

Після кількагодинних розшукових заходів поліцейські знайшли викрадену автівку в лісосмусі на околиці міста. В ході реалізації отриманої оперативної інформації поліцейські вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 38-річний мешканець Прилук.

Чоловік повідомив, що автомобіль залишив, бо той мав технічні несправності. А на злочин пішов нібито через майновий конфлікт з потерпілим.

Слідчий поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Її максимальна санкція — до п’яти років позбавлення волі. Наразі поліцейські встановлюють всі обставини злочину. Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button