Кримінал

На Чернігівщині поліцейські зупинили п’яну водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Нетверезу водійку автомобіля «Daewoo Lanos» інспектори групи реагування патрульної поліції викрили у суботу ввечері. Увагу поліцейських під час патрулювання Іванівської громади Чернігівського району привернули невпевнені маневри легковика.

Коли ж патрульні зупинили автівку для перевірки, жінка-водій при спілкуванні виявила явні ознаки алкогольного сп’яніння. При цьому, окрім самої водійки, у салоні перебувала неповнолітня дитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліцейські затримали браконьєрів (Фото)

На місці події, у встановленому законом порядку, поліцейські провели тест стану правопорушниці за допомогою приладу Drager. Апарат показав, що вміст алкоголю в крові жінки сягав 2,55 проміле – майже у 13 разів вище за гранично допустиму межу (0,2 проміле).

Поліцейські відсторонили 38-річну жінку від керування автомобілем та склали відносно неї протокол за фактом керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ч. 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Санкція статті передбачає штраф у сумі 17 000 гривень та позбавлення прав строком на один рік.

Адміністративні матеріали направлено до суду для ухвалення законного рішення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button