Кримінал

На Чернігівщині поліція повідомила про підозру військовому рф за розстріл цивільної автівки з дитиною

Слідчі Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури розслідують кримінальне провадження за фактом обстрілу цивільного легковика під час тимчасової окупації Чернігівщини армією рф у лютому-березні 2022 року. Внаслідок вчиненої російським військовим стрілянини одна з пасажирок автівки зазнала тілесних ушкоджень. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернігівської області.

 В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що неспровокований розстріл росіянами цивільного легковика з пасажирами стався 8 березня 2022 року. В цей час значна частина Чернігівщини, зокрема, і Чернігівського району була окупована військами агресора.

Слідство встановило, що росіянин, перебуваючи у приміському селі Деснянка, відкрив вогонь з автоматичної зброї в бік автомобіля ВАЗ. В салоні автівки в цей момент перебувала сім’я – водій та три пасажирки, в тому числі неповнолітня дівчина. В результаті обстрілу одна з дорослих пасажирок зазнала тілесних ушкоджень, інші люди дивом не постраждали.

На підставі зібраних доказів слідство дійшло висновку, що фігурант — 22-річний військовослужбовець окупаційної армії з кемеровської області рф — міг і був повинен усвідомлювати, що автівка та пасажири в ній цивільні, опору агресору не чинили і ніякої загрози йому не становили.

Наразі слідчі Чернігівського райуправління поліції за погодженням з прокурором Чернігівської окружної прокуратури повідомили російському про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надала Верховна Рада України (ч.1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button