Кримінал

На Чернігівщині поліція спіймала торгівця людьми

Співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Чернігівській області спільно з Чернігівським прикордонним загоном провели в аеропорту Борисполя затримання чернігівця – вербувальника «живого товару» до Китаю.

Чоловік підшукував дівчат для надання сексуальних послуг у Китаї, обіцяючи платню в 5-7 тисяч доларів США. Вербування відбувалося через соцмережі, де зловмисник описав усі вигоди «роботи». Сам же він отримував від своїх китайських спільників за кожну переправлену дівчину 850 доларів США.

Перед відправкою дівчина мала зробити фотосесію. Якщо в Китаї її схвалювали, починалося оформлення візи.

Вербувальника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому повідомлено про підозру та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) — карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Триває досудове розслідування, що має встановити реальну кількість переправлених до борделів Піднебесної українок.

Ще статті по темі

Back to top button