Кримінал

На Чернігівщині поліція викрила сільського голову, який зловживав службовим становищем

Співробітники управління захисту економіки в Чернігівській області виявили факт розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем з боку голови сільської ради.

В лютому 2016 року посадовець з метою незаконного перерахування коштів місцевого бюджету на користь товариства з обмеженою відповідальністю надав до районного управління Державної казначейської служби України в Чернігівській області підроблені документи стосовно отримання 230 книг на майже 25 тисяч гривень.

Насправді ж книги до сільської ради поставлені не були. В подальшому на підставі підроблених документів з місцевого бюджету на рахунок комерсантів було незаконно перераховано державні кошти.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) -карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Джерело: pik.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button