Кримінал

На Чернігівщині поліція затримала «церковного» крадія (Фото)

Співробітники кримінальної поліції Чернігівського райуправління поліції викрили зловмисника, причетного до крадіжок з двох церков, а також з майже 10-ти дачних та житлових будинків у Чернігівському районі. Фігуранта затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

12 січня до поліції звернувся чернігівець з заявою про крадіжку з його будинку в селі Чернігівського району, який використовувався як дача. У період відсутності господаря зловмисник проник до будівлі та обікрав її.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, а також оперативники кримінальної поліції Чернігівського району. Невдовзі поліцейські встановили та затримали 33-річного раніше судимого мешканця району. У зловмисника вилучено викрадене майно потерпілого, а також знаряддя злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Махінаторам, які заволоділи наркотиками на понад 7 мільйонів гривень, оголошено про підозру (Фото)

В ході подальшої роботи поліцейські встановили, що затриманий причетний загалом не менш як до десятка крадіжок, переважно з дач та приватних будинків. Всюди він проникав до помешкань шляхом віджиму пластикових вікон, викрадав гроші та цінні речі, а також харчові продукти.

Також встановлена причетність зловмисника до проникнень у дві сільські церкви в різних населених пунктах Чернігівського району. В одному з храмів фігурант заволодів грошовими пожертвами з дерев’яних скриньок, в іншому – готовими до відправки пакунками волонтерської допомоги парафіян для ЗСУ.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури оголосив фігуранту про підозру у вчинені крадіжок в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч.4 статті 185 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Як відомо, у Чернігові патрульні затримали чоловіка із наркотиками.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button