Кримінал

На Чернігівщині продавця притягнули до відповідальності за продаж алкоголю неповнолітнім

Співробітники ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції склали два адміністративні протоколи на продавця магазину в Талалаївській громаді, який продав алкоголь неповнолітнім. Також поліція направила подання до Державної податкової служби України щодо позбавлення торгового закладу ліцензії.

Днями до Прилуцького районного відділу поліції надійшло повідомлення про те, що до Талалаївської лікарні доставлена непритомна 10-річна дитина з ознаками тяжкого алкогольного отруєння.

Для з’ясування всіх обставин на місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції Талалаївського відділення поліції та співробітники ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції.

Правоохоронці встановили, що компанія неповнолітніх святкувала день народження свого товариша. Під час святкування троє із неповнолітніх гостей вживали слабоалкогольні напої, які придбали у місцевій крамниці. Після цього один 10-річний хлопчик знепритомнів. Діти викликали «швидку», медики госпіталізували хлопця до лікарні.
Наразі загрози життю неповнолітньому немає.

Правоохоронці зафіксували два факти продажу алкоголю неповнолітнім. На продавця магазину поліцейські склали адміністративний протокол за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями й тютюновими виробами).

Також на батьків тих трьох хлопців, які вживали алкоголь, ювенальні поліцейські склали адміністративні протоколи за статтею 184 Кодексу Країни про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Із батьками та дітьми співробітники ювенальної превенції провели профілактичну роботу.

Крім цього, поліцейські направили подання до Державної податкової служби щодо позбавлення магазину ліцензії за продаж алкоголю неповнолітнім, що призвело до тяжких наслідків.

Поліція закликає підприємців дотримуватися чинного законодавства та не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям.
Нагадуємо, що за таке правопорушення передбачений штраф від 6 800 до 13 600 гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button