Кримінал

На Чернігівщині розкрито корупційну схему влади і бізнесу

Корупційний симбіоз влади і бізнесу в Носівському районі обікрав державу на 90 тисяч гривень. Чиновники відділу освіти Носівської райдержадміністрації «поспівпрацювали» з підприємцем, директором МПП «Ладо» Юрієм Рожком, який займається поставками вугілля до бюджетних установ. Співпраця призвела до того, що «нагріли» не тільки школи і дитячі садочки, а й місцевий бюджет.

Працівниками Носівського міськрайвідділу поліції в ході супроводження кримінального провадження було висунуто підозру директору підприємства МПП «Ладо» Юрію Рожку та посадовцям-освітянам.

Тепер горе-корупціонери відповідатимуть за двома статтями Кримінального кодексу України, за якими відкрите кримінальне провадження

По-перше, це ст.191 ККУ – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, здійснене повторно або за попередньою змовою осіб. Максимальний строк за нею – 8 років.

По-друге, ст.366 ККУ – службове підроблення офіційних документів.

За попередньою змовою з боку службовців та бізнесмена Рожка були внесені неправдиві відомості до договору купівлі-продажу та акта приймання-передачі вугілля. Саме ці маніпуляції з документами й призвели до збитків.

До речі, Юрій Рожко поставляв вугілля не тільки в Носівський район, тому можливість аналогічної «конструктивної співпраці» з посадовцями інших районів не відкидається.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button