Кримінал

На Чернігівщині розслідують законність приватизації ділянки вартістю майже 1,5 млн. грн.

Обласною прокуратурою заявлено позов в інтересах Михайло-Коцюбинської селищної ради до приватних осіб та Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області про визнання незаконним та скасування наказу, скасування рішень про державну реєстрацію та повернення земельної ділянки вартістю майже 1,5 млн грн.
За матеріалами прокуратури, всупереч вимогам законодавства Головне управління Держгеокадастру передало у приватну власність земельну ділянку прибережної захисної смуги річки Річище, яка є рукавом річки загальнодержавного значення Дніпра. Вказана земельна ділянка надана приватним особам для індивідуального садівництва із земель державної власності на території Мньовської сільської ради Чернігівського району.
Водночас, відповідно до ч. 1 ст. 84 Земельного кодексу України державні землі водного фонду не можуть передаватись у приватну власність.
Використання прибережних захисних смуг не за цільовим призначенням може призвести до забруднення та засмічення водних об`єктів, а також до їх осушення, виснаження, що негативно впливатиме на можливість задоволення потреб великої кількості людей.

Ще статті по темі

Back to top button