Кримінал

На Чернігівщині співробітник ДСНС потрапив у ДТП, у результаті якої загинула людина

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури, слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно співробітника управління ДСНС України в Чернігівській області, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові у ДТП на Шевченка травмувалася жінка

Встановлено, що 23-річний лейтенант служби цивільного захисту, 28.12.2019, керуючи автомобілем марки «Volkswagen», рухався автодорогою сполученням с. Шаповалівка – с. Миколаївка Борзнянського району Чернігівської області. Наближаючись до нерегульованого перехрестя з автодорогою М-02 сполученням Кіпті – Глухів – Бачівськ, проігнорував вимоги дорожнього знаку 2.1 «Дати дорогу» Правил дорожнього руху України, який встановлено перед виїздом на перехрестя, та порушуючи вимоги пункту 16.11 Правил дорожнього руху України, продовжив рух другорядною дорогою, не надавши переваги в русі автомобілю марки «ВАЗ-210994», який їхав головною дорогою, внаслідок чого допустив зіткнення транспортних засобів.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля «ВАЗ-210994» загинув, його пасажир отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Відтак, обвинувальний акт прокурором скеровано до суду.

У разі визнання особи винуватою, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років із позбавленням права керувати транспортними засобами строком до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button