Кримінал

На Чернігівщині затримали групу озброєних наркоторговців і виявили виробництво наркотиків

Оперативники карного розшуку обласної поліції спільно з кримінальним блоком і підрозділом кримінального аналізу Чернігівського райуправління на території Ріпкинської громади разом з оперативними співробітниками Чернігівського прикордонного загону виявили два гектари конопель, а також 90 пакетів подрібненого наркозілля. Озброєного організатора та двох його спільників поліція затримала.
Про це повідомляють у поліції Чернігівської області

Під час санкціонованого обшуку за участю кінологів поліції було виявлено на території одного з віддалених населених пунктів Чернігівського району земельну ділянку, на якій незаконно культивувалися понад 5000 рослин конопель. Площа наркоплантації сягає двох гектарів.

На території ділянки зловмисники облаштували в нежитловій будівлі приміщення для сушіння, переробки та фасування наркозілля на дрібні партії. На місці правоохоронці виявили та вилучили речовину рослинного походження, схожу на канабіс, що була розфасована в зіп-пакети вагою по 500-600 грамів кожен. Загальна вага готового до реалізації наркотику – орієнтовно 50 кілограмів, а вартість на «чорному ринку» — понад 16 мільйонів гривень. Усього ж наркоторговці сподівалися отримати понад 100 мільйонів гривень прибутку після збору «врожаю» з плантації конопель.

Крім того, у процесі обшуку вилучено вентилятори, спеціальні сушарки, електронні ваги та інше лабораторне обладнання.

Вилучені речові докази скеровано на проведення експертних досліджень.
На місці поліцейські затримали 38-річного організатора злочину, в якого виявили та вилучили незаконну зброю: автомат і пістолет з пристроями для безшумної стрільби.
Організатора та двох його спільників поліція затримала в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури відкрили кримінальні провадження:

За частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
За частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконне вирощування конопель).

За статтею 263 ККУ Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).
Передбачене законом покарання за найтяжчою з них — позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Зловмисникам уже повідомили про підозри та обрали їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button