Кримінал

На Чернігівщині сталася ДТП: нетверезого водія затримали

Учора, 7 серпня, близько 9:20 ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в Коропській громаді Новгород-Сіверського району. Внаслідок ДТП двоє пішоходів (жінка з малолітньою дитиною) зазнали травм.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського райвідділу поліції. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Поліцейські встановили, що водій автомобіля Volkswagen Passat, рухаючись однією з вулиць селища Короп, здійснював розворот і не надав перевагу в русі зустрічному автомобілю «ВАЗ-2107». У результаті зіткнення транспортних засобів, автомобіль «ВАЗ-2107» відкинуло на узбіччя дороги. В цей час узбіччям йшли 40-річна жінка з 12-річною дочкою. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди вони зазнали травм. Їх госпіталізували до лікарні.

Поліцейські встановили, що 59-річний водій Volkswagen Passat кермував автомобілем у нетверезому стані. Того ж дня поліція затримала громадянина в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нині поліція розслідує обставини ДТП у межах провадження за частиною 2 статті 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, вчинені в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.
Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button