Кримінал

На Чернігівщині судитимуть «вора у законі»

Чернігівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 58-річного уродженця Грузії за фактом умисного встановлення та поширення злочинного впливу в суспільстві особою у статусі «вора в законі» (ч. 3 ст. 255-1 КК України) та незаконного придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів з метою збуту у місці тимчасового перебування іноземців (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства,  58-річний уродженець Грузії, який нелегально потрапив до України з Російської Федерації, перебував у пункті тимчасового перебування іноземців (ПТПІ) в с. Розсудів Чернігівського району, куди він був поміщений після затримання в січні минулого року.

Маючи статус суб’єкта підвищеного злочинного впливу — «вора в законі», він встановив і поширив свій злочинний вплив на території закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на смітнику знайшли гранатомет

Зокрема, взяв на себе повноту неформальної влади, запровадив правила поведінки у відповідності до «воровських законів» та забезпечив їх дотримання особами, які утримувалися у ПТПІ, вирішував конфліктні ситуації, що виникали між особами з позицій кримінальних «законів» та «понять», здійснював контроль так званого «общака» — надходження та розподілу матеріальних благ і грошових коштів здобутих злочинним шляхом.

Окрім того «вор у законі» забезпечив надходження та організував схему незаконного збуту наркотичних засобів на території ПТПІ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button