Кримінал

На Чернігівщині учасники злочинної схеми із закупівлі дров, що завдали мільйонних збитків сфері оборони, постануть перед судом

Правоохоронці завершили розслідувати кримінальне провадження відносно діяльності організованої злочинної групи з числа керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини. Зловмисники організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі дров для військових частин за завищеними цінами, через що сфера оборони зазнала мільйонних збитків.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

У процесі розслідування було встановлено, що приватний підприємець із Чернігова як постачальник матеріальних цінностей сфері оборони України заради особистого збагачення організував схему отримання незаконних прибутків.

Постачальник схилив до злочинної діяльності двох військових посадовців – начальника паливної групи та начальника паливного складу гарнізону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині сталися дві ДТП за участю мотоциклістів: в обох випадках травмувалися люди 

Вони підробляли товарно-транспортні накладні та видаткові накладні на постачання дров. Фактично ж, дрова поставлені не були, а бюджетні кошти перераховувалися на рахунки підприємця.

У результаті протизаконних дій злочинної групи безпідставна оплата з бюджету за паливо перевищила 1 мільйон 628 тисяч гривень.

Зловмисників обвинувачують за низкою статей Кримінального кодексу України. За найтяжчою із них учасникам угрупування загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і конфіскація майна.

Тепер матеріали справи будуть передані до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button