Кримінал

На Чернігівщині викрили групу зловмисників, підозрюваних у наркоторгівлі

Оперативники управління карного розшуку та слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури викрили діяльність групи зловмисників, які займалися незаконним зберіганням і збутом наркотичних засобів та психотропних речовин на території Чернігова. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Під час оперативних і слідчих дій поліцейські встановили, що два чернігівці, віком 44 і 45 років, за місцем свого мешкання займались виготовленням, фасуванням і збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. Спільники продавали «товар» методом «із рук у руки». Кошти, отримані від їх продажу, зловмисники отримували грошовими переказами на банківські рахунки.

Поліцейські провели цілий комплекс оперативних заходів для отримання вагомої доказової бази щодо причетності фігурантів до злочинної діяльності. Під процесуальним керівництвом прокуратури поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання учасників групи. В ході обшуків поліція виявила та вилучила наркотичні засоби та психотропні речовини, мобільні телефони та банківські картки, низку інших речових доказів.

Вилучене скероване на проведення експертних досліджень.
Поліцейські затримали зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом вихідних патрульні виявили у двох громадян наркотики

Наразі слідчий поліції, за процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури, готує обом затриманим повідомлення про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (визначає відповідальність за збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Максимальне покарання, згідно з нею, — позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.
Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button