Кримінал

На Чернігівщині винахідливий чоловік торгував «незаконними» новорічними ялинками

За незаконно спиляні хвойні дерева нараховано збитки на суму 104 тисячі гривень.

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, в ході проведення плану спільних заходів щодо забезпечення охорони навколишнього природного середовища і контролю за використанням природних ресурсів, в тому числі з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2024 року на території Ніжинського району Чернігівської області, спільно з працівниками правоохоронних органів та ДП «Носівкарайагролісництво» виявлено громадянина, який здійснював торгівлю хвойними деревами у місті Носівка без відповідних на те документів, що підтверджують законність набуття та походження даного «товару» (або природних ресурсів).

Про це повідомляють у державній екологічній інспекції в Чернігівській області.

В подальшому встановлено, що дані хвойні дерева породи сосна звичайна були незаконно заготовлені «комерсантом» на земельній ділянці лісового фонду ДП «Носівкарайагролісництво» методом зрізування їх крони.

Дані дерева пошкоджені до ступеня припинення росту на земельній ділянці, де висаджені лісові культури 2017 року і станом на сьогодні переведені у вкриту лісом площу. Кількість знищених дерев складає 133 штуки, а сума заподіяних збитків становить 104 тисячі гривень.

На даний час по даному факту ведеться досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 246 Кримінального Кодексу України.

Ще статті по темі

Back to top button