Кримінал

На Чернігівщині виявили масову незаконну вирубку дерев

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області неподалік села Богдани на території земель комунальної власності Варвинської територіальної громади Прилуцького району Чернігівської області виявили незаконну вирубку 145 дерев різних порід, переважно акації білої.

Про це повідомляє Державна екоінспекція у Чернігівській області.

Рубку проведено бензомоторною пилою у весняно-літній період 2024 року невстановленими особами без наявних дозвільних документів, що є порушенням ст.ст. 10, 25 Закону України «Про рослинний світ» та ст. 69 Лісового кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура розпочала досудове розслідування через обстріл прикордоння Чернігівщини

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Прилуцького районного відділу поліції ГУНП у Чернігівській області, яка спільно з фахівцями Екоінспекції провела заміри діаметрів пнів і склала польову перелікову відомість для розрахунку розміру заподіяної шкоди лісовому господарству, що становить понад один мільйон гривень.

Для встановлення осіб, причетних до незаконної вирубки дерев, з метою притягнення їх до відповідальності та відшкодування заподіяної шкоди, Екоінспекція в Чернігівській області надіслала до Прилуцького районного відділу поліції ГУНП у Чернігівській області заяву про вчинення злочину проти довкілля та зібрані матеріали.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button