Кримінал

На Чернігівщині водій ДСНС отримав 15 років за вбивство дружини гранатою

На Чернігівщині водій 11-ї пожежно-рятувальної частини ДСНС Олександр Риндіч засуджений до 15 років позбавлення волі за вбивство дружини за допомогою гранати. Про це стало відомо з вироку Корюківського районного суду за п. 5 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК.

Чоловік минулого року знайшов ручну осколкову наступальну гранату «РГД-5» та залишив собі. Зберігав боєприпас він у гаражі будинку дружини. Він не проживав з нею разом з серпня того року.

У жовтні під час переписки з дружиною вони вступили у конфлікт і дізнавшись, що дружина забрала телефон у сина, він вирішив поїхати та з’ясувати причини чому вона ображає дитину. Сам він перебував у стані алкогольного сп’яніння.  Приїхавши до помешкання та зайшовши у двір він сказав сину, щоб той посидів у кріслі, далі зайшов у гараж, увімкнув світло, взяв гранату, вимкнув світло та пішов всередину будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї видурюють гроші у підприємців області, представляючись головами військових адміністрацій

Зайшовши до будинку він пройшов на кухню, де перебували дружина та її племінник, котрі вечеряли. Під час сварки він дістав гранату та кинув на стіл. Його дружина отримала важкі травми та померла на місці.

У суді обвинувачений провину визнав частково. Він думав, що граната учбова. Навіщо дістав запобіжне кільце Риндіч не знає. В момент вибуху, як стверджує обвинувачений він залишався сидіти на своєму місці. Обвинувачений вказав на те, що коли він оговтався після вибуху, то нічого не чув, з нього текла кров, крик ОСОБА_10 не чув, медичну допомогу їй не надавав. Після чого він вийшов із будинку та поїхав в напрямку болота, де його і знайшла поліція.

Сестра загиблої у суді розповіла, що водій ДСНС бив дружину, змушував жити з ним, погрожував, часто перебував в запоях.

Чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі. Його зобов’язали виплатити 1,5 млн гривень родичам загиблої. Також Риндіча позбавили спеціального звання «старшина служби цивільного захисту».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: 368.media

Ще статті по темі

Back to top button