Кримінал

На Чернігівщині за домашнє насилля чоловіку світить п’ять років за ґратами

Результати досліджень стверджують, що кожна третя родина в Україні страждає від фізичного насильства, а кожна друга – від психологічного. Жертвами стають жінки, чоловіки, зокрема члени сім’ї, співмешканці та батьки похилого віку.

Статтею 126-1 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність за вчинення домашнього насильства.

Так, Прилуцькою окружною прокуратурою в лютому поточного року до Талалаївського районного суду направлено обвинувальний акт за ст. 126-1 КК України стосовно жителя смт Талалаївка Прилуцького району громадянина С., який упродовж тривалого часу застосовував психологічне насильство до співмешканки громадянки Б., що виражалося в систематичних словесних образах, погрозах фізичною розправою, принижуванні та залякуваннях потерпілої, що спричинило її психологічні страждання. Не зупинило зловмисника неодноразове притягнення упродовж серпня 2022 – січня 2023 року до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає адміністративну відповідальність за вчинення насильства в сім’ї.

Під час досудового розслідування встановлено достатньо доказів злочинної діяльності громадянина С. Кримінальне провадження перебуває на розгляді в суді, який має ухвалити остаточне рішення у справі.

Санкція ст. 126-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді громадських робіт (на строк від 150 до 240 годин), арешту (на строк до 6 місяців), обмеження (на строк до 5 років) і позбавлення волі (на строк до 2 років).

Джерело: Прилуцька окружна прокуратура

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button