Кримінал

На Чернігівщині за матеріалами СБУ повідомлено про підозру митнику, причетному до корупційної схеми

Співробітники Служби безпеки України викрили посадовця Чернігівської митниці. Зловмисник причетний до корупційної схеми, через яку державний бюджет недоотримував щомісяця мільйони гривень.

Встановлено, що головний державний інспектор митної служби, зловживаючи службовим становищем, сприяв підприємцям в ухиленні від сплати обов’язкових митних зборів та платежів.

За оперативною інформацією щозміни нелегальний «прибуток» ділка становив близько 50 тисяч гривень.

Зокрема, задокументовано декілька епізодів протиправної діяльності. Фігурант «не помічав» у зоні митного контролю контрабандний товар у автомобілях. Правоохоронці виявили незадекларований товар на суму понад 1 мільйон гривень.

Під час проведення обшуків у службовому кабінеті правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує здійснення оборудки, а також так звану «тіньову касу».

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

  Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії із слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Ще статті по темі

Back to top button