Кримінал

На Чернігівщині закрили ще кілька АЗС

Завдяки вжитим Чернігівською місцевою прокуратурою координаційним заходам щодо запобігання та протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, на території Чернігівського, Куликівського, Ріпкинського районів і м. Чернігова припинено незаконну діяльність низки нелегальних АЗС і АГЗП, які функціонували без необхідних дозвільних документів, зокрема такі АЗС припинено у м. Чернігові по вул. Любецькій та по провулку Старобілоуський.

Про це повідомили у Чернігівській місцевій прокуратурі.

За фактами їх незаконної діяльності Чернігівською місцевою прокуратурою розпочато 11 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині «прикрили» незаконну заправку

У ході розслідування встановлені чисельні порушення, пов’язані з відсутністю необхідних дозволів на експлуатацію та виконання робіт підвищеної небезпеки тощо, а отже користування такими АЗС створює загрозу для людей та поширює вірогідність реалізації клієнтам неякісного пального сумнівного походження.

У розпочатих місцевою прокуратурою кримінальних провадженнях досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин вчинених кримінальних правопорушень.

У разі наявності в мешканців м. Чернігова, Куликівського, Ріпкинського та Чернігівського районів інформації про діяльність незаконних АЗС просимо повідомляти Чернігівську місцеву прокуратуру.

Ще статті по темі

Back to top button