Кримінал

На Чернігівщині затримали водія, який перевозив боєприпаси та вибухові речовини

Поліцейський офіцер Ічнянської громади зупинив автомобіль, водій якого перевозив боєприпаси та вибухові речовини. Поліцейський під час огляду автомобіля виявив у салоні тротилову шашку, гранату та запал до неї. Розпочато кримінальне провадження.

Попередньо правоохоронець отримав повідомлення про те, що саме цей чоловік може бути причетний до незаконного поводження зі зброєю та може перевозити боєприпаси. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.
27 лютого поліцейський офіцер громади для перевірки інформації зупинив мікроавтобус під керуванням 49-річного мешканця Ічнянської громади.

Також на місце події прибула слідчо-оперативна група Прилуцького районного відділу поліції.
Під час огляду транспортного засобу в салоні автомобіля поліцейські помітили предмети, схожі на тротилову шашку, гранату Ф-1 та запал до гранати.

Виявлені предмети поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження.
Інформацію про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі дії закон передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Прилуцька окружна прокуратура.
Наразі поліцейські встановлюють походження боєприпасів, триває досудове розслідування.
Поліцейські вкотре радять громадянам не наражати себе та навколишніх на небезпеку і здати до поліції незареєстровану зброю, боєприпаси та вибухові пристрої, якщо ці речі зберігаються незаконно. Пам’ятайте, добровільна видача зброї та набоїв звільняє від кримінальної відповідальності.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button