Кримінал

На Чернігівщині затримано чоловіка за збут психотропних речовин

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом збуту психотропних речовин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець смт Варва вчинив злочини за таких обставин.

13 червня близько 20-ї години, перебуваючи по вул. Миру в смт Варва, він умисно, з корисливих мотивів, збув особі, яка була залучена як покупець для проведення оперативної закупки, за грошові кошти в сумі 200 гривень згорток фрагмента фольги з порошкоподібною речовиною білого кольору, що, згідно з висновком експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, містить у своєму складі психотропну речовину – амфетамін, маса амфетаміну у вищевказаній речовині становить 0,0425г (в перерахунку на основу амфетамін).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У квартирі на Льотній, яка горіла вранці, готували наркотики

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 02.07.2019 р., приблизно о 16.30, перебуваючи в смт Ладан Прилуцького району, поблизу кафе «Олімп», що розташоване по вул. Миру, вищезазначений варвинчанин, умисно, повторно, з корисливих мотивів, збув особі, яка була залучена як покупець для проведення оперативної закупки, за грошові кошти в сумі 2 200 гривень вісім згортків фольги з порошкоподібною речовиною білого кольору, що містить у своєму складі психотропну речовину.

Завдяки принциповій позиції сторони обвинувачення та за сукупністю зібраних доказів правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 307 КК України та ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 04.07.2019 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково:

Згідно ч.2 ст.307 КК України – незаконний збут психотропних речовин, вчинений повторно, – карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Ще статті по темі

Back to top button