Кримінал

На Чернігівщині жінка хотіла оформити «грошову допомогу», натомість втратила 10 тисяч

У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «грошової допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток і паролі нібито для зарахування грошей. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Учора до поліції звернулась 39-річна мешканка Борзнянської громади з повідомленням про те, що з її банківського рахунку зникли понад 10 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в месенджері Viber їй надійшло повідомлення від «Ощадбот» із пропозицією надання грошової допомоги.

Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням і ввела всі реквізити своєї банківської картки. Після виконання цих умов із її рахунку зникли гроші.
Наразі потерпіла звернулася по допомогу до поліції. Правоохоронці розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН чи інших організацій за 10 хвилин», ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання поширюється лише офіційними джерелами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button