Кримінал

На Чернігівщині жінка перекинула шахраям кругленьку суму за дрова

Учора до поліції надійшла заява від мешканки Крутянської ТГ Ніжинського району, яка повідомила, що ще 27 серпня її батьки побачили в місцевій спільноті на Фейсбуці оголошення про продаж дров.
Зв’язавшись із продавцем, вони надіслали йому передоплату за дрова – понад 6000 гривень. Однак товару так і не отримали, а «продавець» перестав виходити на зв’язок.
Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Того ж дня до поліції звернулася мешканка Бобровицької громади, яка також знайшла у групі на Фейсбуці подібне оголошення і так само перерахувала передоплату за дрова в сумі 5500 гривень. Після цього зв’язок із «продавцем» обірвався. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулась по допомогу до поліції.

Нині поліцейські шукають причетних до шахрайств у межах відкритих кримінальних проваджень.
Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте й особисто оглянете його. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оформлював доставку товару, а натомість втратив 18 тисяч гривень: житель Чернігівщини потрапив на гачок шахраїв

Користуючись сезонним попитом на дрова, шахраї розміщують фейкові повідомлення у місцевих групах в соцмережах «Підслухано в нашій громаді», «Куплю-продам», «Дошка оголошень» тощо. Зловмисники можуть видавати себе за «співробітників лісгоспу» чи мешканців сусіднього села, аби втертися в довіру до громадян і переконати їх надіслати гроші як передоплату за дрова.

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок у соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button