Кримінал

На Менщині викрито браконьєрів з 16 кг риби та раків

9 червня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками національної поліції Чернігівщини на водоймах Менського району викрито браконьєрів із забороненими знаряддями лову.

На озері поблизу с. Локнисте мешканець м. Гомель Республіки Білорусь здійснював лов риби забороненими знаряддями лову — сітками зяберними (одностінними) в кількості 2 од. До тенет браконьєра потрапило 11 кг водних біоресурсів: рак – 42 екз., лин – 19 екз., плітка – 11 екз., плоскирка – 11 екз., окунь – 10 екз., карась золотий (червонокнижний) — 3 екз., лящ – 3 екз. та щука – 2 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 6 991 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо — оперативну групу Менського ВП ГУНП в Чернігівській області.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль викрив браконьєрів з електроловом

Того саме дня на р. Десна, поблизу с. Локнисте виявлено місцевого мешканця, який за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних) виловив 5 кг риби: плоскирка – 22 екз., та по 1 екз. ляща та судака. Збитки склали 1 428 грн.

По всіх вищезазначених фактах на правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до Менського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button