Кримінал

На Новгород – Сіверщині браконьєри незаконно добули понад 20 кг риби (Фото)

Протягом 24 – 25 липня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з представниками Чернігівського прикордонного загону на водоймах Новгород – Сіверського району викрито три грубих порушення Правил рибальства.

24 липня на р. Десна, поблизу с. Мамекине Новгоррод – Сіверської громади викрито мешканця с. Леньків, який виловлював рибу за допомогою дерев’яного човна та заборонених знарядь лову – 5 од. сіток зяберних одностінних, загальною довжиною 293 метри. В протизаконний спосіб порушник добув 19 кг риби:судак – 8 екз., щука – 4 екз., по 3 екз. сазана,плітки, плоскирки, окуня і синця та по 2 екз. сома, карася сріблястого, ляща ілина.Збитки, завдані рибному господарству України, склали8 483 грн. Виявлене порушення носить ознаки кримінального, оскільки завдано значних збитків рибному господарству України.

25 липня на озері поряд з с. Леньків виявлено двох місцевих мешканців із забороненими знаряддями лову та незаконно добутою рибою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека та зливи: якою буде погода у вихідні на Чернігівщині

У першому випадку чоловік за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних),, загальною довжиною 50 метрів, виловив 4 екз. лина та 1 екз. щуки, загальною вагою понад 1 кг. Завдано збитків у розмірі 816 грн.

Інший порушник за допомогою сітки «ятір» встиг виловити 1 екз. лина, вагою 200 грамів. Збитки склали 119 грн.

По всіх зафіксованих фактах на порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Новгород – Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси, заборонені знаряддя лову та дерев’яний човен вилучено.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button