На полігоні «Десна» військових годували яловичиною з кишковою паличкою
Про це заявив начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України підполковник Дмитро Марченко, повідомляють у Міноборони.
«Харчування у 169 навчальному центрі «Десна» здійснює компанія «Візит». Під час перевірки продуктів, було виявлено низку недоліків. Наприклад, продукти зберігалися з порушенням температурного режиму, а саме при температурі +39 С. В морозильній камері, де зберігалося заморожене м’ясо, температура сягала +15С», — каже Марченко.
Окрім цього, було встановлено фальсифікацію сиру та вершкового масла. За результатами лабораторних досліджень у цих продуктах було виявлено 100% жирів нетваринного походження (транс-жири). У продукті під назвою «сир твердий» було виявлено бактерії групи кишкової палички, а в продукті під назвою «масло» плісняві гриби та дріжджі роду «Кандіда». У м’ясі яловичини першого ґатунку було виявлено бактерії кишкових паличок.
В консервах м’ясних встановлено невідповідність вимогам ДСТУ. У консервах «каша перлова» та «каша гречана» було встановлено невідповідність масової частки жиру та кухонної солі.
У паштеті печінковому із свинячим жиром, що входить до сухпайку, було встановлено перевищення норми вмісту бактерій дріжджів та пліснявих грибів у 2,5 рази та виявлено патогенні бактерії стафілококу.
У меді натуральному квітковому виявлено перевищення у 6 разів допустимої норми гідроксиметил-фурфуролу (речовина, що має токсичні та канцерогенні властивості). Також було встановлено порушення збалансованості добового раціону в даному пайку — його калорійність удвічі менша за заявлену.
Військова служба правопорядку вже проводить розслідування і відзвітує до кінця тижня. Тоді буде вирішуватися питання притягнення до відповідальності посадових осіб, причетних до ситуації.
Джерело: Експресо