Кримінал

На Прилуччині поліцейські виявили незаконну порубку деревини (Фото)

У лісосмузі поблизу Прилук троє чоловіків знищили 14 дерев породи дуб, липа, верба та осика. Поліція відкрила за фактом незаконної порубки лісу кримінальне провадження.

На лінію «102» надійшло повідомлення, що невідомі особи здійснюють незаконне випилювання деревини. На місце події прибула група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Прилуцького відділу поліції.

При реагування на це повідомлення правоохоронці спільно з працівниками Прилуцької місцевої прокуратури виявили в одному з лісгоспів трьох чоловік, які випилювали дерева та готували їх до вивезення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині продовжується незаконна порубка дерев

На місці поліцейські виявили 14 свіжих пнів та близько 80 щойно розпиляних колод. Жодних дозвільних документів для порубки деревини чоловіки не мали.

Наразі слідчі проводять заходи зі встановлення всіх обставини події, причетних до скоєння правопорушення.

Деревина, автомобіль та бензопили вилучені. Вирішується питання про накладення на них арешту.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button