Кримінал

На Прилуччині з початку року поліцейські склали понад 1200 протоколів за фактами домашнього насильства

Також співробітники Прилуцького районного відділу поліції упродовж дев’яти місяців 2024 року винесли 920 термінових заборонних приписів домашнім кривдникам. За систематичне вчинення домашнього насильства та невиконання вимог заборонних приписів відкрито 15 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє Поліція Прилуцького району.

За кожним зафіксованим фактом вчинення домашнього насильства поліцейські складали протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Загалом упродовж дев’яти місяців було складено 1240 таких адмінматеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському районі поліцейські разом з рятувальниками розшукали 12-річного хлопчика

За винесеними терміновими заборонними приписами, домашні кривдники були зобов’язані тимчасово залишити місце проживання постраждалої від домашнього насильства сторони, входити та перебувати в місці проживання (перебування) постраждалої, а також у будь-який спосіб контактувати з об’єктами агресії.

Щодо злісних домашніх кривдників, які до того ж ігнорували вимоги термінових заборонних приписів, за 9 місяців поліцейські відкрили 15 кримінальних проваджень за статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. За дев’ятьма провадженнями досудові розслідування вже завершені, матеріали з обвинувальними актами скеровано до суду.

Нині в Прилуцькому районному відділі поліції на обліку перебувають 890 сімейних дебоширів. Поліцейські постійно контролюють підоблікових осіб та проводять з ними профілактичні бесіди.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button