Кримінал

На Ріпкинщині вирубали близько 70 вільх (Фото)

Дільничні офіцери Ріпкинського відділення поліції встановили порушника, причетного до незаконної порубки лісу.

На його подвір’ї виявлено 47 вільхових колод.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

20 лютого до поліції надійшло повідомлення від персоналу державного підприємства «Ріпкирайлісгосп», що невідомі особи в період ыз 10 по 20 лютого здійснили незаконну порубку 68 дерев вільхи біля селища Радуль. Лісгосп оцінив збитки, завдані господарству діями зловмисників, у 300 тисяч гривень.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Ріпкинського відділення поліції ГУНП у Чернігівській області. Правоохоронці встановили, що до цього кримінального правопорушення причетний житель селища Радуль, у якого на подвір’ї вилучено 47 фрагментів стовбурів вільхи.

За словами зловмисника, дерева планував використати як пічне паливо.

Як повідомив начальник Ріпкинського відділення поліції Юрій Іванішев, інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button