Кримінал

На території Ічнянського національного природного парку порубали хвойні дерева

Прилуцькою місцевою прокуратурою за фактом незаконної порубки майже 200 хвойних дерев на території Ічнянського національного природного парку, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364, ст. 246 КК України.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Національний парк створено Указом Президента України в квітні 2004 року з метою збереження, відтворення і раціонального використання типових та унікальних лісостепових природних комплексів, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення та до складу території якого ввійшло 9 об’єктів природно-заповідного фонду.

Наразі на вилучену деревину Ічнянським районним судом накладено арешт.

Розслідування кримінального провадження доручено СВ Ічнянського відділення Прилуцького відділу поліції ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює Прилуцька місцева прокуратура.

У ході слідства буде надана правова оцінка відповідності дій посадових осіб Ічнянського національного природного парку, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації вимогам Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та наказу Міністра екології та природних ресурсів України «Про збереження біорізноманіття в біосферному заповіднику та національних природних парках» згідно з яким призупинено проведення суцільних санітарних рубок у межах біосферного заповідника та національних природних парків.

Ще статті по темі

Back to top button